Karara çıkan dava ne zaman sonuçlanır?
Karar verilen davanın kapanması ile gerekçeli karar düzenleme süreci başlar. Gerekçeli karar düzenleme süresi ceza mahkemelerinde 15 gün, hukuk mahkemelerinde ise 1 aydır.
E-devlet dava dosyası karara çıkmış ne demek?
Bir dava dosyasına ilişkin kararlar e-devlet üzerinden takip edilebilir. Davacı, dosyasının durumunu öğrenmek için e-devlet uygulamasına girdiğinde, hakimin söz konusu davanın konusu olan olayla ilgili bir karar verdiğini ve dosya durumunun karara bağlandığını belirterek davayı kapattığını anlamalıdır.
Karara çıkmış dava sonucunu nasıl öğrenebilirim?
Dava dosyasının detaylarına UYAP Vatandaş Portalı’ndan detaylı bir şekilde ulaşılabilir. Dosya numarasından davanın açılış tarihine, dava türünden duruşma günü ve saatine kadar. Dosya durumu kararı verilmişse kararın sonucu da bilinecektir. Avukatlar sonuçları UYAP Avukat Portalı’ndan takip edebilirler.
Karara çıkmış dosya ne zaman silinir?
Bu, ilk derece mahkemeleri, Yargıtay veya kanun ihlali durumunda Anayasa Mahkemesi dosyayı inceledikten sonra gerçekleşir. Temyiz başvurusu yapılmazsa, dava ortalama olarak karardan itibaren iki ay içinde kapatılır.
Karara çıkmış davaya itiraz edilir mi?
Dosya karara bağlanmış, yani dava artık kesinleşmiş, yani net bir sonuca ulaşmış demektir. Dosyada karar verildiğinde karar kesinleşir ve uygulanır ve kararda hiçbir zaman değişiklik yapılamaz.
Karara çıkmış dosya tebliğ edilmezse ne olur?
Başka bir deyişle, kararın kesinleşmesini sağlamak veya itiraz hakkını kullanmak için tarafların mahkemeye başvurarak gerekçeli kararın taraflara tebliğini istemeleri gerekir. Aksi takdirde gerekçeli karar tebliğ edilmezse karar kesinleşmez.
Mahkeme kararı ne zaman kesinleşir?
İstinaf ve temyizi gören üst mahkemeler kararı hukuka uygun bulursa karar kesinleşir. İlk derece mahkemesinin kararı verildikten sonra hukuk davalarında gerekli kararın açıklanması için istinaf başvurusunda bulunma süresi iki haftadır.
Mahkeme kararı e-devlete ne zaman düşer?
Hakkımda açılan bir davanın sisteme yansıması kaç gün sürer? Hakkınızda açılan bir davadan haberdar olsanız bile aynı gün içerisinde e-devlet veya UYAP sistemine yüklenmez. Genellikle davanın sisteme yansıması 1 hafta veya en fazla 10 gün sürer.
E-devlet mahkeme kararı nasıl öğrenilir?
Adıma sunulan dosyaların içeriklerini nereden sorgulayabilirim? Belirttiğiniz konu ile ilgili bilgiye Adalet Bakanlığı’nın www..tr adresindeki e-Hizmetler bölümünde yer alan Dava Dosyası Sorgulama servisinden ulaşabilirsiniz.
Bir dava en fazla kaç yıl sürer?
Suçu işledikleri tarihte 18 yaşını doldurmuş olan kişiler için zamanaşımı süresi: 5 yıl veya daha az hapis cezası veya para cezası gerektiren suçlar için 10 yıl. 5 yıldan fazla ve 20 yıldan az hapis cezası gerektiren suçlar için; 20 yıl. Yirmi yıl veya daha fazla hapis cezası gerektiren suçlar için; 24 yıl.
Dosyanın İstinaf’a gittiğini nasıl anlarız?
İtiraz dosyaları talebi E-Devlet İtiraz prosedüründeki dosyanızın güncel durumunu öğrenmek için E-Devlet’e girip “Davalarım” yazmanız yeterlidir. Bu şekilde dosyanın durumu ve durumu hakkında tüm bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz.
Mahkeme kararı UYAP’a ne zaman düşer?
İlgili hükme göre elektronik işlemler için son tarih gün sonunda sona ermektedir. İlgili düzenlemeye göre elektronik işlemlerin ertesi güne ertelenmemesi için saat 00’dır.
Mahkemede karara çıkmış ne anlama gelir?
Hakkında karar verilen dosya kesin dosyadır. Reddedilen dosya hakkında gerekçeli karar yazma süresi ceza mahkemelerinde on beş gün, hukuk mahkemelerinde ise bir aydır.
Gerekçeli karardan sonra dosya ne zaman kapanır?
Sulh hukuk mahkemelerinde tebliğ tarihinden itibaren 8 gün, icra hukuk mahkemelerinde kararın tebliğinden (tebliğ veya yayımlanmasından) itibaren 10 gün, iş mahkemelerinde kararın tebliğinden (tebliğ veya yayımlanmasından) itibaren 8 gündür.
Biten davalar e-devlette görünür mü?
Mahkeme dosyasını sorgulamak için e-devlet şifresine ihtiyacınız var. Genel olarak e-devlet üzerinden dosya sorgulamak mümkündür. Daha detaylı bir talepte bulunmak isterseniz UYAP vatandaş portalı servisini kullanabilirsiniz.
Mahkeme kararı ne zaman sonuçlanır?
Ceza mahkemesince görülen davalarda, gerekçeli kararın hükmün açıklanmasından itibaren 15 gün içinde hazırlanması gerekir. Hukuk mahkemelerinin yetki alanına giren davalarda gerekçeli kararın hazırlanması için son tarih bir aydır. Bu son tarih, idari ve mali mahkemeler tarafından da bir ay olarak belirlenir.
Dava sonucu ne zaman kesinleşir?
Gerekçeli kararın kendilerine tebliğinden itibaren taraflar, kararın kesinleştiğini gösteren bir temyiz dosyasının sunulması kaydıyla, karara karşı iki (2) haftalık itiraz süresine sahiptir.
Gerekçeli karardan sonra karar ne zaman kesinleşir?
Gerekçeli karara karşı kanunda öngörülen süre içinde itiraz edilmezse karar kesinleşir. 2. Gerekçeli karara karşı yargısal itiraz halinde, itiraz ve temyiz incelemesi yapılır. İstinaf ve temyizi inceleyen üst mahkemeler kararı hukuka uygun bulursa karar kesinleşir.
Dava kaç ayda sonuçlanır?
Davanın konusuna göre yargılama süreci değişiklik gösterebilir. Adalet Bakanlığı istatistiklerine göre bir davanın karara bağlanması için gereken ortalama süre 100 ile 600 gün arasında değişebilmektedir. Bu süreler her yıl değişebilmektedir. Örneğin; bölge idare mahkemelerinde yargılama süresi 70 ile 100 gün arasında olabilmektedir.