Cırıtta nerenin?
Ülkemizin efsane şehri Rize’den, mutfağının zenginliğiyle göz kamaştıran bir tarif geliyor. Bu tarif kahvaltınıza bambaşka bir tat katacak. Çıtır çıtır tadıyla yediğinizde size büyük keyif verecek. Simit kadar çıtır çıtır ve krepten daha kolay hazırlanan bir tarif.
Cırıtta nasıl yapılır?
Yumurtaları kırın ve çırpın. Üzerlerine sütü dökün ve karıştırın. Sonra unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyin ve akışkan bir hamur yapın. Sonra tavaya yağı koyun ve ısıtın (soğuk değil). Sıcak yağa yaklaşık bir yemek kaşığı dökün ve iyice kızartın.
Çığırta nedir?
Rize yöresine ait olan Çırıhta, bir tür mantıdır. Lokma ve kibbeh’e benzeyen Çırıhta’nın ana malzemeleri un, su ve yağdır. İstenirse süt de eklenebilir.
Zilifta nedir?
Merhaba arkadaşlar, bugün size yöresel bir tarifle geldim. Zilifta, Karadeniz bölgesine ait lezzetli bir kızarmış hamur işidir. Karadeniz’in bazı bölgelerinde Cırıtta veya Çırahta olarak da bilinir. Umarım beğenirsiniz. Deneyecek herkese afiyet olsun.
Cırıtta hangi dilde?
Çırıhta (Lazca: Cecveş veya Cecveşi), Doğu Karadeniz bölgesine özgü bir hamur işi tatlısıdır.
Pişi nerenin yemeğidir?
Orta Asya, İdel-Urallar, Moğolistan ve Orta Doğu mutfaklarında bulunur. Anadolu’da genellikle bir gece önceden hazırlanır ve komşulara dağıtılır. Üçgen veya bazen top şekline getirilerek servis edilir. Hamuru için un, maya, süt, yumurta, margarin, tuz, şeker ve yağ kullanılır.
Çırtla hamuru nasıl yapılır?
Yumurta ve yoğurt çırpılır, peynir ve maydanoz eklenip çırpılmaya devam edilir, acı biber, karabiber ve tuz eklenir, kabartma tozu eklenir, ardından un yavaş yavaş eklenerek kıvam koyulaşana kadar çırpmaya devam edilir. Hamur kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hazırlanır.
Akıtmaya ne konur?
Krep, cızırtı veya dökme (Fransızca: crêpe); Un, yumurta, süt, eritilmiş tereyağı, şeker, tuz ve kabartma tozundan hazırlanan hamurun sıcak bir yüzeye dökülerek yapılan bir yiyecek veya tatlı.
Gerçek cacık nasıl yapılır?
Tzatziki tarifi nasıl hazırlanır? Bir bardak su ekleyin ve zeytinyağı, tuz ve kuru nane ekleyin. İstenirse üstüne zeytinyağı ile servis edin.
Laganda nasıl yapılır?
Mantığı çok pratik. Aynı oranda süt, un veya süt unu ve yoğurdu aynı oranda yumurta ile birleştirerek bir harç hazırlamak. Sonra zevke göre çedar peyniri eklemek. Hazırladığımız karışımı yağda kızarttığımızda çıtır çıtır, lezzetli bir tat kazanacak!
Pişi mayasız olur mu?
Mayasız hamur işlerinin iki özelliği vardır. Birincisi, çok kullanışlıdır, hamurun mayalanmasını beklemenize veya mayanın çıkmasını beklemenize gerek yoktur. 10 dakikada hazırlayıp yiyebilirsiniz. İkinci özelliği ise yağı pek emmemesi ve daha hafif olmasıdır.
Hemşin ekmeği nedir?
HAMSICOLI (AMMACHI EKMEK) Tüm sebzeler ve sığır yağı incecik doğranır, elenmiş un ve kaynar su eklenip karıştırılır, ekmek hamuru oluşana kadar hafifçe yoğrulur ve pleki benzeri mısır ekmeği şeklinde pişirilir. Pişirmeden önce tuzu kontrol edilmelidir.
Ziliftar nedir?
Kara Şeyh Karaşıh Köylülerin rivayetine göre köyün ilk kurucularından olan ve türbesi burada bulunan Karaşeyh adlı bir din büyüğünden dolayı köye “Kara Şeyh” adı verilmiştir. Ziliftar Silahtar Halk arasında hala “Ziliftar” olarak anılmaktadır.
Çırtla nasıl yapılır?
Çırtla (kaşık dökme) tarifi nasıl yapılır? Yumurta ve yoğurt çırpılır, peynir ve maydanoz eklenip çırpmaya devam edilir, ardından pul biber, karabiber ve tuz eklenir, kabartma tozu eklenir, ardından un azar azar eklenip kıvam alana kadar çırpmaya devam edilir.
Laganda nasıl yapılır?
Mantığı çok pratik. Aynı oranda süt, un veya süt unu ve yoğurdu aynı oranda yumurta ile birleştirerek bir harç hazırlamak. Sonra zevke göre çedar peyniri eklemek. Hazırladığımız karışımı yağda kızarttığımızda çıtır çıtır, lezzetli bir tat kazanacak!