İçeriğe geç

Konyalı Sultan Özcan Kimdir

Sultan Özcan kimdir ve nerelidir?

Sultan Özcan (doğum

Sanatçı Mehmet Özcan kimdir?

Mehmet Özcan Iğdırlı fotoğrafçı ve aynı zamanda coğrafya öğretmenidir. İlkokuldan liseye kadar Iğdır’da eğitimini sürdüren Özcan, öğretmenlik okumak için İstanbul Üniversitesi’ne geldi ve maddi durumu çok iyi olmadığı için öğrenimi sırasında çok zor zamanlar geçirdi.

HDP’nin eşbaşkanı kim oldu?

Eşbaşkanlar#İsimGöreve Başlangıcı2Sebahat Tuncel – Ertuğrul Kürkçü27. Ekim 20133Figen Yüksekdağ – Selahattin Demirtaş22. Haziran 20144Serpil Kemalbay – Selahattin Demirtaş20. Mayıs 20175Pervin Buldan – Sezai Temelli11. Şubat 20183 daha fazla satır

HDP Genel Başkanı kimdir?

Ertuğrul KürkçüDemokratik Halk Partisi / Genel Başkan

Mehmet Özcan evli mi?

Evli ve üç çocuk babası olan Mehmet Zekai Özcan, siyasi hayatını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bağımsız milletvekili olarak sürdürmüş, 1 Ağustos 2010 Pazar günü Aydın ilinde düzenlediği MHP mitinginde MHP’ye geçtiğini açıklamıştır.

Burak Özcan kimin oğlu?

Ud sanatçısı Özcan Sevinç’in oğlu olan Burak Sevinç, 27 Ekim 1985’te Zonguldak’ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Zonguldak’ta tamamlayan Sevinç, babasının yönlendirmesiyle henüz ilkokuldayken Türk Klasik Musikisi Derneği’nde kanun eğitimi almaya başladı.

Kenan Özcan kimdir nerelidir?

Kenan Özcan Biyografi 2 Şubat 1977’de Konya’da doğdu. İlk, orta, lise ve üniversite eğitimini Konya’da tamamladı. 2001 yılında Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2002 yılında askerliğini tamamladı.

Yeşil Sol Parti yeni ismi nedir?

Bu sonuçla Yeşil Sol Parti 28. yasama döneminde 61 sandalyeye hak kazandı. 2023’te Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan partinin 4. Olağanüstü Kongresi’nde eş başkan seçildi. Kongrede parti ismini “Halkın Eşitlik ve Demokrasi Partisi” olarak değiştirdi ve HEDEP kısaltmasını benimsedi.

Sezai Temelli Türk mü?

Sezai Temelli (1963 doğumlu) Türk siyasetçi ve Türkiye’deki Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski genel başkanıdır. HDP’den Van’ı temsil eden bir milletvekiliydi. Sezai Temelli (1963 doğumlu) Türk siyasetçi ve Türkiye’deki Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski genel başkanıdır. HDP’den Van’ı temsil eden bir milletvekiliydi.

Demirtaş hangi cezaevinde?

Selahattin Demirtaş (10 Nisan 1973, Palu), Türk avukat, siyasetçi ve yazardır. 11 Şubat 2018’e kadar Halkların Demokratik Partisi’nin eş başkanlığını yaptı ve 22 Haziran 2014’te partiye seçildi. 4 Kasım 2016’dan bu yana Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunmaktadır.

Selahattin Demirtaş’ın soyu nereden gelir?

Selahattin Demirtaş (10 Nisan 1973 doğumlu), Zaza kökenli bir Türk siyasetçi ve yazardır. Sol görüşlü Kürt yanlısı Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eş başkanlığını yaptı ve 2014’ten itibaren Figen Yüksekdağ ile birlikte çalıştı. Selahattin Demirtaş (10 Nisan 1973 doğumlu), Zaza kökenli bir Türk siyasetçi ve yazardır. Sol görüşlü Kürt yanlısı Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eş başkanlığını yaptı ve 2014’ten itibaren Figen Yüksekdağ ile birlikte çalıştı.

Tülay Hatimoğulları Alevi mi?

1977 yılında Hatay’ın Samandağ ilçesinde doğdu. Arap-Alevi bir aileye mensuptur. Okul yıllarından itibaren siyasetle ilgilenmiş ve sosyalist görüşü temsil etmiştir. Yüksek öğrenimini Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamlamıştır.

HDP Hatay İl Başkanı kimdir?

HDP Hatay İl Başkanı Ali Lale, Vali Topaca’ya kabulünden dolayı teşekkür ederek, görevinde başarılar diledi.

Cahit Kırkazak Sultan Özcan kimdir?

2015 yılından bu yana Kürt siyasi hareketi ve HDP’ye karşı açılan davalarda avukat olarak çalışan Cahit Kırkazak, Kobanê davasının avukatlarından biri olup aynı zamanda Kobanê davasının hukuki koordinasyonunda da yer alıyor. Yeni Yaşam gazetesinde düzenli olarak köşe yazıları yazıyor.

Yeşil Sol Parti Genel Başkanı kimdir?

Bu sonuçla Yeşil Sol Parti 28. yasama döneminde 61 sandalyeye hak kazandı. 2023’te Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan partinin 4. Olağanüstü Kongresi’nde eş başkan seçildi. Kongrede parti ismini “Halkın Eşitlik ve Demokrasi Partisi” olarak değiştirdi ve HEDEP kısaltmasını benimsedi.

Hadep Genel Başkanı kimdir?

13 Mart 2003’te Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi tarafından “yasadışı faaliyetlerin odağı” olduğu gerekçesiyle kapatıldı. Genel Başkanı Murat Bozlak’ın da aralarında bulunduğu 46 HADEP üyesine beş yıl süreyle siyaset yasağı verildi.

Hasan Özcan nereli?

Asıl adı Hasan Özcan olan ozan, 1913 yılında Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı Beyyurdu köyünde doğdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir